Hoe 1 extra letter in je webadres zorgt voor betere SEO

Waar gáát dit over, zul je waarschijnlijk denken als het bouwen van websites niet tot je dagelijkse bezigheden behoort. Lees hieronder waarom het belangrijk is om van HTTP over te stappen op HTTPS.

Waar gáát dit over, zul je waarschijnlijk denken als het bouwen van websites niet tot je dagelijkse bezigheden behoort. Lees hieronder waarom het belangrijk is om van HTTP over te stappen op HTTPS.

Wat betekent HTTPS eigenlijk

Wil je het echt weten? Ik denk van niet, maar ik heb het toch voor de zekerheid even voor je opgezocht. HTTP staat voor Hyper Text Transfer Protocol. Zelf kan ik dat slecht onthouden. Wat ik wel makkelijk kan onthouden is dat de S voor Secure staat. Je kunt bovenin de menubalk zien of een site begint met http of met https. Bij een https site zie je een slotje.

https in chrome

Leuk zo’n slotje, maar wat heeft dat met zoekmachineoptimalisatie te maken?

Om zo’n slotje te krijgen heb je een zogenaamd SSL certificaat nodig. Een SSL certificaat zorgt ervoor dat gevoelige gegevens, bijvoorbeeld logins, versleuteld zijn. Maar dat is niet het enige. Om een SSL certificaat te krijgen, wordt een check gedaan op het bedrijf dat het certificaat aanvraagt om na te gaan of dit bedrijf wel betrouwbaar is. Dat betekent dat het voor internet criminelen niet zo makkelijk is om een SSL certificaat te krijgen.

Google doet zijn uiterste best om het internet zo veilig mogelijk te maken voor gebruikers. Daarom vinden ze een SSL certificaat zo belangrijk. Daarmee is duidelijk dat de afzender van een site betrouwbaar is en dat beloont Google graag. Voor webwinkels en banken is het versturen van versleutelde gegevens al langer van het grootste belang. Maar ook als je géén gegevens uitwisselt via je website, is het SSL certificaat dus goed om te hebben: je website zal daardoor iets hoger scoren in de zoekresultaten van Google.

Is een website met een S in het webadres altijd helemaal veilig?

Was het maar zo’n feest. Er is echter wel een handige website om dit te controleren. Mocht je dus iets willen kopen van een partij die je niet volledig vertrouwt, dan kan dit een hulpmiddel zijn om de betrouwbaarheid van het certificaat te controleren. https://www.ssllabs.com/ssltest/index.html

Anderen vinden dit ook interessant

blog

This account is now hacked

Heb je een mail ontvangen dat je e-mail account is gehackt? Meestal lijkt dat alleen maar zo. Lees hoe kinderlijk eenvoudig het is om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder »